Ode aan de burger

De Burgert

De hamburger…. op het internet is ontzettend veel informatie te vinden over de hamburger, over de afkomst, over de juiste ingredienten en toppings. Wij van De Burger Bike geloven het allemaal wel, het zal allemaal wel! Wij houden gewoon van een goed broodje hamburger, gewoon, een lekker burgerlijke gemalen stukje vlees op een broodje met verschillende toppings en een sausje. Een broodje hamburger komt in vele maten en soorten en ze hebben allemaal bestaansrecht, ze zijn (over het algemeen) erg smakelijk en een feestje om te eten! De hamburger, als je er aan denkt loopt het water je in de mond en krijg je gelijk trek. Terwijl ik dit aan het schrijven ben krijg ik gewoon zin om er eens even een te gaan maken!


100% Rundvlees

De Burger Bike heeft ervoor gekozen om te werken met hamburgers van 100% rundvlees gemalen door een gehaktmolen op 3mm dikte, dus niet grof. Het vlees hoeft echt niet van de Black Angus rund te komen, of van een Blonde d’Aquitaine rund, de versheid van je vlees en hoe je hem klaarmaakt maken het verschil. Onze burgers worden sterk gekruid met verschillende soorten kruiden waardoor ze een ware smaaksensatie zijn. Als alles goed gemengd is drukken we er hamburgers van 200 gram van, lekker groot!


Het Broodje

Het broodje is net zo belangrijk als de burger zelf, het broodje kan de hamburger maken of breken. De Burger Bike wilde een origineel broodje en niet het standaard Amerikaanse hamburger broodje met sesamzaad. Wij hebben daarom gekozen voor dagvers gebakken Turkse broodjes. Hiervoor hebben we een ambachtelijke Turkse bakker als partner gevonden die elke dag open is en ons brood vers voor ons maakt. Net voor we het broodje uitserveren grillen we het broodje nog even op de BBQ waardoor de burger wordt gesandwiched door overheerlijk brood zoals je nog nooit hebt geproefd.


To be continued……